Mentee

Renata Zielińska

Rozpoczęła pracę zawodową w 1997 jako mikrobiolog w laboratorium Browaru Warka, następnie jako Specjalista ds. systemów jakości wdrażała system zarządzania jakością i bezpieczeństwem zdrowotnym żywności opracowując standardy wewnętrzne. Jako Specjalista ds. Zintegrowanego Systemu Zarządzania koordynowała wdrażanie kolejnych standardów systemu ISO dotyczących bezpieczeństwa pracy i ochrony środowiska, aż do uzyskania certyfikacji systemu zintegrowanego w roku 2005. Od roku 2006-2015 jako Spec. ds. Technologicznych uczestniczyła w optymalizacji receptur piw produkowanych w Warce oraz w rozwoju infrastruktury browaru umożliwiającej produkcję receptur globalnych takich jak Heineken i Desperados, piw niepasteryzowanych oraz piw smakowych.

W roku 2011 dołączyła do Biura Głównego w Warszawie, gdzie w dziale jakości przez rok pełniła obowiązki Sam. Spec. ds. Rozwoju Nowych Produktów GŻ odpowiadając za koordynację projektów wdrożeniowych i współpracując z zespołami interdyscyplinarnymi zarówno w biurze głównym, jak też w browarach Grupy Żywiec.  W tym czasie do portfolio Grupy dołączyły obecne w nim do dziś m.in.: Warka Radler Cytryna, warianty Desperadosa i Żywiec Białe. W 2016 jako St. Spec. ds Produkcji przejęła obowiązki Lidera Linii Butelki Zwrotnej odpowiadając za zespół 25 osób, wraz z którym skutecznie optymalizowała nadzorowane procesy oraz rozwijała umiejętności swojego zespołu wykorzystując metodologię TPM .

W 2018 została promowana na stanowisko Kierownika Działu Technologiczno-Jakościowego browaru w Warce z odpowiedzialnością za zespół 9 pracowników tego działu oraz zagadnienia związane z technologią i jakością.

Współpracuje z Global Supply Chain wspierając browary Heinekena jako certyfikowany w Heineken University audytor dostawców surowców i materiałów pomocniczych, współpracując z filarem Global Progressive Quality oraz działając w zespołach o charakterze Centre of Excellence zajmujących się optymalizacją standardów, poprawą procesów produkcyjno-technologicznych i rozwiązywaniem problemów.

Renata jest absolwentką kierunku Biotechnologia na wydziale Chemii Spożywczej i Biotechnologii Politechniki Łódzkiej

Prywatnie ceni sobie czas spędzony z ludźmi, szczególnie tymi najbliższymi, bez względu na formę jego spędzania.